2009-12-29 16:58:56• hírek • Parajdi Andrea

Fickót megmentette a polgármester

Alig másfél hónapja nyitotta meg kapuit a Pusztadaróc és Dara között lévő kutyamenhely, ám azóta már több állatbarát is panaszkodott arra, hogy miért altatják el a befogott ebeket, ha annak nem kerül gazdája? Nos, két lehetőség van vagy az altatás, vagy pedig az örökbefogadás. Ilyés Gyula polgármester az utóbbi variánst választotta.

Az alábbi fotón ártatlan szemeivel Fickó bámul ránk, akit Ilyés Gyula polgármester nevezett el, miután otthonába fogadta a Zutphen utcán egyedül kóborló kutyát. -Ősszel találkoztam ezzel a jószággal, annyira megsajnáltam, hogy hazavittem és azóta saját kutyánkként foglalkozunk vele - mondja a polgármester. Mindez természetesen csak egy ritka példa, hiszen a legtöbb „állatbarát" nemhogy örökbe nem fogadja, hanem egyenesen az utcára csapja a számára terhes állatot. Ezek és ilyenek miatt szaporodtak el Szatmárnémetiben a kóbor ebek. Vélhetően az állatok sorsának megoldása körül kialakult patthelyzetet senkinek sem kell ecsetelni, ám az már kíván némi magyarázatot, hogy miért van szükség az állatok elaltatására?

November közepén mindenki nagy reményeket fűzött a Pusztadaróc és Dara között megnyílt magántulajdonban lévő kutyamenhelyhez, amelynek alkalmazottai azóta már megyeszerte legalább száz kóbor ebet gyűjtöttek össze. A kutyák befogása után 14 napig minden állat teljes ellátást és oltást kap. Ez idő alatt a kutyát bárki megnézheti és felelősségvállalással örökbe fogadhatja. Amennyiben ez nem történik meg a kutyákat két hét után törvényes keretek között elaltatják, ugyanis a tartásukra senki sem tud pénzösszeget, illetve elegendő férőhelyet biztosítani. A kutyamenhelyen jelenleg 47 eb - köztük tizenhárom kutyakölyök- várja leendő gazdáját, ám a „mellüket veregető" állatbarátok valahogy akkor amikor szükség lenne rájuk sehol sincsenek - mondják a kutyamenhely működtetői. Ezidáig összesen 42 kutyát altattak el, hiszen mindössze csak három ebnek került gazdája.

Ilyés Gyula polgármester azt mondja az állatvédőknek egyetlen lehetőségük van, ha tenni akarnak a kutyákért: kövessék az ő példáját, ellenkező esetben pedig fogadják el azt, hogy Szatmárnémetiben -ahogyan több száz másik városban - ilyen módszert alkalmaznak arra, hogy megtisztítsák az utcákat a fertőzéseket is hordozható kóbor kutyáktól.


Sokan nem értik miért altatják el a kutyákat a helyi menhelyen.
Fickónak szerencséje volt. A polgármester örökbe fogadta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: